Marko spreekt de belangrijkste reden waarom Verstappen nooit Hamilton of Alonso zal spiegelen

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft enkele van de redenen opgesomd die Max Verstappen uit de F1 zouden kunnen duwen, en benadrukt waarom het onwaarschijnlijk is dat hij zo’n lange carrière zal hebben als Fernando Alonso of Lewis Hamilton.

Verstappen Marko Baku
Artikel

Naar het nieuwsoverzicht© XPBimages

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft “bekrompen interpretaties” genoemd bij het opsommen van de factoren die Max Verstappen uit de F1 zouden kunnen duwen.

De 81-jarige gelooft niet dat de Nederlander dezelfde carrière zal hebben als Fernando Alonso of Lewis Hamilton.

Om uit te leggen waarom, schetste hij redenen waarom Verstappen eerder zal stoppen dan racen tot in de 40.

Het vloekdebacle tijdens de Grand Prix van Singapore heeft de F1-ambtstermijn van de 27-jarige weer in beeld gebracht, waarbij Verstappen zelf beweert dat dergelijke problemen uiteindelijk een rol zullen spelen bij het bepalen van zijn toekomst.

“Max is niet zoals Alonso of Hamilton”, vertelde Marko aan ORF“Ze rijden zolang hun fysieke conditie het toelaat om mee te doen.

“En ja, hij [Verstappen] is best geïnteresseerd in winnen. Maar of hij nu vier, vijf of zes wereldkampioenschappen heeft, dat staat voor hem niet op de voorgrond.

“Hij wil genieten en enthousiast zijn over zijn sport. Hij wil een omgeving waar hij zich op zijn gemak voelt. Zo is het nu eenmaal.”

Marko roept op tot ‘laat-ze-rennen’-mantra

Marko ging vervolgens in op de vloekkwestie, wat Verstappen een straf opleverde die gelijk stond aan een taakstraf, terwijl hij andere bijdragende factoren uiteenzette.

“De auto is niet competitief en dan komen ze met deze straffen over een f-woord in een persconferentie die gericht was op de auto”, zei de Oostenrijker. “Dat is belachelijk.”

Verstappen heeft in het verleden vaak kritiek gekregen vanwege zijn wiel-aan-wiel racen, waarbij velen in de paddock aanstoot namen aan zijn agressieve en directe stijl.

Hoewel de beschuldigingen van vals spel de afgelopen seizoenen zijn weggeëbd – deels vanwege de dominantie die Red Bull hem heeft geboden – is de onvrede dit jaar weer de kop opgestoken, nu de RB20 niet langer de klasse van het veld is.

Bij zowel de Oostenrijkse als de Hongaarse Grand Prix werd Verstappen beoordeeld als iemand die een grens had overschreden in wat Red Bull altijd heeft verdedigd als hard racen.

“En dat geldt ook voor andere momenten zoals bijvoorbeeld op de Red Bull Ring”, aldus Marko. “Hij werd ervan beschuldigd veel harder en een beetje oneerlijk te zijn.

“Hij deed alleen wat volgens de reglementen mag. Hij veranderde van linie en verdedigde ze hard. We weten dat hij een harde coureur is.

“Dat is iets wat het publiek wil zien, en ik denk dat we in het algemeen terug moeten gaan naar die oude racefilosofie van de Engelsen – ‘Laat ze racen’ en niet dicteren hoe je je gedraagt.

“Het is duidelijk dat je je niet moet misdragen, maar niet met zulke bekrompen interpretaties.”

Related Posts

Stallone Cobra 2 | First Trailer HD | 2025.

Stallone Returns in Cobra 2 (2025): The Legendary Cop is Back     Fans of classic 80s action are in for a treat as Sylvester Stallone returns…

Non sei tu

The Shallows 2 (2025), l’attesissimo sequel del survival thriller del 2016, vede Blake Lively tornare nei panni di Nancy, una donna che un tempo ha affrontato la…

DIDDY BREAKS SILENCE: Unveils Jay-Z and Beyoncé’s Shocking Scandal and Secret Getaway

In a surprising and headline-grabbing development, music mogul Sean “Diddy” Combs has reportedly broken his silence to reveal details about an alleged scandal involving Jay-Z and Beyoncé….

Oprah THREATENS Denzel Washington For Exposing Her For Being A Hollywood H@ndler !

Deпzel Washiпgtoп’s Alleged Oprah Video Leak: A Scaпdal That Coυld Shake Hollywood Iп aп υпexpected tυrп of eveпts, the eпtertaiпmeпt iпdυstry is bυzziпg with rυmors aboυt a…

Drivers Declare WAR Oп FIA After OFFENSIVE Statemeпt S-News

**Drivers Declare WAR Oп FIA After OFFENSIVE Statemeпt** Iп a dramatic tυrп of eveпts withiп the world of motorsport, drivers have υпited to coпfroпt the FIA followiпg…

Danica Patrick noemt Lando Norris “NIET WAARDIG” voor zijn valsspelende auto en beweert dat Max Verstappen de overwinning in de GP van Singapore verdient

“NIET WAARDIG” – Danica Patrick SLAMT boos op Lando Norris voor vals spelen met auto, denkt dat Max Verstappen GP Singapore-winnaar moet worden In een vurige uitbarsting…

error: Content is protected !!