Verstappen, Leclerc en Raikkonen behoren tot de zes coureurs die weigeren te knielen tijdens de GP van Oostenrijk

Max Verstappen, Charles Leclerc en Kimi Raikkonen behoorden tot de zes coureurs die weigerden om zondag voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk op een knie te gaan zitten.

Voorafgaand aan de race hadden meerdere coureurs hun ongenoegen geuit over het knielende gebaar . Verstappen en Leclerc plaatsten hun redenering op sociale media.

“Ik geloof dat feiten en gedragingen in ons dagelijks leven ertoe doen, en niet formele gebaren die in sommige landen als controversieel kunnen worden gezien,” schreef Leclerc. “Ik ga niet op de knieën, maar dat betekent absoluut niet dat ik minder toegewijd ben dan anderen in de strijd tegen racisme.”

“Ik ben erg toegewijd aan gelijkheid en de strijd tegen racisme”, schreef Verstappen. “Maar ik geloof dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten op een moment en manier die bij hem of haar past.”

Nadat hij als tweede was geëindigd in de race, hield Leclerc een T-shirt vast met de slogan ‘End Racism’.

Hamilton noemde de rijdersbriefing van de vorige dag “interessant” na de kwalificatie op zaterdag.

Hij zei: “Tijdens de vergadering heb ik net tegen veel van de chauffeurs gezegd dat er een interpretatie was van een bericht dat ik had gepost, waarin ik mensen vroeg om zich uit te spreken in hun stilte. Ik heb gewoon bedankt voor degenen die iets hebben gezegd op hun sociale platforms, omdat ze een geweldige stem en een geweldig platform hebben. Vervolgens heb ik de anderen die dat niet hebben gedaan aangemoedigd om iets te zeggen. Ik heb zojuist het scenario beschreven waarin stilte over het algemeen medeplichtig is.

“Er is nog steeds enige stilte in sommige gevallen, maar ik denk dat het ook deel uitmaakt van een dialoog en een poging om te begrijpen. Ik denk namelijk nog steeds dat er mensen zijn die niet helemaal begrijpen wat er gebeurt en wat de reden is voor het protest. Daarom probeer ik die gids te zijn en zoveel mogelijk mensen ermee te beïnvloeden.”

Haas-coureur Kevin Magnussen was een van de veertien mensen die knielden, maar zaterdagavond legde hij uit dat hij dat niet deed ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging, maar uit erkenning van het bredere probleem van racisme.

“Ik denk dat er veel over is gesproken en dat het een lastige is, omdat er altijd mensen zullen zijn die het op verschillende manieren interpreteren,” zei Magnussen. “Ik ga op mijn knieën, maar niet omdat ik de BLM-organisatie steun. Ik steun gewoon de hele beweging die de hele wereld lijkt te steunen om racisme te beëindigen. Daar ben ik voor en dat is wat ik morgen probeer te laten zien door te knielen.

“Ik hoop dat het knielende deel niet eigendom is van een bepaalde groep of organisatie. Ik hoop dat mensen het zullen zien als een symbool van steun voor de hele beweging die op dit moment gaande is om racisme en discriminatie te beëindigen.”

Related Posts

Dit is de vriendin van Mathieu van der Poel: Roxanne Bertels onder indruk van berucht hotelincident en verslaafd aan pilates

Mathieυ vaп der Poel kaп verschrikkelijk hard fietseп. De alleskυппer fietste iп zijп carrière al eeп mooi wageпpark bij elkaar. Zijп passie voor sпelle aυto’s bracht hem…

Doom 2 (2025) – Teaser Trailer | Dwayne Johnson, Karl Urban

De teaser trailer van “Doom 2”, die in 2025 uitkomt, is onlangs onthuld en heeft al veel opwinding veroorzaakt onder fans van de actie- en sci-fi genre….

Thunderbolts (2025) – New Trailer | Marvel

De nieuwe trailer van “Thunderbolts”, die in 2025 uitkomt, is onlangs onthuld en heeft al veel opwinding veroorzaakt onder Marvel-fans. Deze film belooft een spannende mix van…

IL RITUALE 2

L’attesissimo sequel del successo horror del 2017 “The Ritual” è pronto a terrorizzare ancora una volta il pubblico. Il trailer ufficiale di “The Ritual 2”, la cui…

NBC COMCAST Takes CBS Off Air, “They Should Apologize To The American People”

Iп aп υпprecedeпted move that has seпt shockwaves throυgh the media laпdscape, NBC Comcast has reportedly takeп CBS off the air, citiпg the пetwork’s “egregioυs failυre” to…

Vollering maakt hoofd leeg in Zwitserland en past voor WK, Van der Poel en waslijst aan toppers wel present

Demi Vollering heeft ervoor gekozen om niet deel te nemen aan het Wereldkampioenschap wielrennen, terwijl haar concurrenten zoals Mathieu van der Poel en andere topsporters zich wel…

error: Content is protected !!