Lewis Hamilton: Mercedes-technische problemen achter de mislukking van de F1-kwalificatie

Lewis Hamilton legde uit dat een van de meest uitdagende jaren voor zijn Mercedes-ingenieurs de oorzaak is van hun kwalificatieproblemen tijdens het Formule 1-seizoen van 2024.

Hamilton is statistisch gezien de beste finisher aller tijden in de F1, met 104 poleposities.

F1 | Hamilton: Mercedes aún es débil en clasificación

In 2024 presteerde hij echter aanzienlijk beter dan zijn Mercedes-teamgenoot George Russell met een verhouding van 13 op vijf.

Voordat hij een positievere kwalificatieprestatie behaalde tijdens de Grand Prix van Singapore, waar hij als derde eindigde, probeerde Hamilton zijn inconsistenties in één ronde te verklaren.

De komst van Carlos Sainz zal Williams de ‘beste coureursopstelling’ in de F1 opleveren, zegt James Vowles
De president van de GP van de Verenigde Staten wil dat Daniel Ricciardo deelneemt aan de F1 in Austin
Hamilton beschreef een verandering in de balans van de auto tijdens meerdere fasen van een bocht en zei: “Je bevindt je in de remzone en de achterkant is uit het raam en plotseling, midden in de bocht of vóór de top, zit hij in het raam en dan is het weer buiten het raam.

Un exingeniero de Mercedes desvela los errores en el monoplaza: "Perdieron  un año de desarrollo"

“Ik denk dat de kenmerken van de lucht elke week veranderen.

“Dus, van het hebben van een grotere vleugel naar het hebben van een vleugel met een kleinere straal, naar het hebben van een vleugel met een grotere straal, naar het hebben van voorvleugels die buigen, achtervleugels die buigen…

F1 | Hamilton no descarta NASCAR o IndyCar, pero F1 es prioridad

“Ik denk dat het een zeer competitieve en uitdagende tijd is voor de aerodynamici en voor de simulaties, om ervoor te zorgen dat ze elk weekend met elkaar correleren.

“Ik denk dat dit waarschijnlijk een van de meest uitdagende tijden is geweest. Ik weet tenminste dat het voor mijn ingenieurs een hele, hele uitdagende tijd is geweest om deze auto in het perfecte venster te krijgen.”

Lewis Hamilton abre o jogo e diz que não vai encerrar carreira na Fórmula 1  em 2023 | Jovem Pan

Hamilton verbijsterd door schommelingen in de prestaties van Mercedes

Tijdens het seizoen 2024 was Hamilton vaak in een goed humeur na de trainingen op vrijdag, maar tijdens de kwalificatie raakte hij uit het tempo en verbijsterd.

Zijn Mercedes verandert schijnbaar van de ene op de andere dag, waardoor de pole-leider aller tijden van de F1 zijn kwalificatietalent in twijfel trekt.

“Dat is waarschijnlijk een van de meest frustrerende dingen. Dat je hetzelfde klaarmaakt, vroeg naar bed gaat, goed slaapt, zo goed eet en de volgende dag is de auto compleet anders als je nauwelijks iets verandert”, zegt hij. gezegd.

“[In Baku] stond de auto op een zeer stabiele plek en zaterdag verdween hij gewoon. En dat is iets wat vrijwel elk weekend gebeurt.”

Verrassend genoeg gebeurde in Singapore het tegenovergestelde: Hamilton ging van vrijdag uit het tempo naar het inhalen van Russell in de kwalificatie op zaterdag, waarbij Mercedes ‘dag en nacht’ wijzigingen aanbracht aan hun auto.

“Vanochtend en gisteren de hele dag lagen we 1,2 seconden achter deze jongens”, legde Hamilton uit na de kwalificatie in Singapore.

“We hebben nog een paar wijzigingen aangebracht en kwamen bij deze sessie terecht, en het was dag en nacht: een groot verschil.

“Opeens kwam de auto tot leven en kon ik gaan en staan ​​waar ik wilde.”

Related Posts

Chris Brown and Tyla to rock Mzansi ka Dezemba!

Chris Browп aпd Tyla will be performiпg iп Mzaпsi a week apart. WHAT do we call Chris Browп aпd Tyla both comiпg to Mzaпsi at the same…

RAMPAGE 2: Evolution | Official Teaser Trailer (2025) Starring Dwayne Johnson

Sυggested videos for yoυ: Rampage is a 2018 Americaп scieпce fictioп moпster film directed by Brad Peytoп aпd loosely based oп the video game series of the…

Max Verstappen GAAT DE FIA AAN – Onderzoek geëist na controverse over straffen!

**Max Verstappen GAAT HET OP TEGEN FIA – Onderzoek geëist na strafcontroverse!** In een gedurfde zet die schokgolven door de Formule 1-community heeft gestuurd, heeft Max Verstappen…

Max Verstappen ‘erg opgewonden’ nu F1-steward deksel op FIA-vloekenstraf opheft

In de wereld van Formule 1 met een hoog octaangehalte lopen de emoties vaak hoog op, vooral als de inzet zo hoog is als in de voortdurende…

‘Serieuze’ Max Verstappen F1-stopdreiging terwijl Helmut Marko kritiek levert op ‘dubbele standaarden’ van FIA

De wereld van Formule 1 is opgeschud door recente opmerkingen van regerend kampioen Max Verstappen, die hintte op de mogelijkheid om de sport te verlaten te midden…

Chris Hemsworth, Elsa Pataky Byron Bay neighbour Ohana house to break property records

If you want to be neighbours with the Hemsworth clan, Aussie vendors say it comes with an unexpected twist. Here’s why. The Hemsworths have been drawn into…

error: Content is protected !!