Red Bull bevestigt geheime clausule in contract Max Verstappen, terwijl waarschuwing van Jos Verstappen wordt afgegeven

Red Bull bevestigt geheime clausule in contract Max Verstappen, terwijl waarschuwing van Jos Verstappen wordt afgegeven

Een woordvoerder van Red Bull Racing heeft bevestigd dat er een geheime clausule in het contract van Max Verstappen staat die alles zou kunnen veranderen.

Het lijkt er vrijwel zeker van dat Verstappen het Formule 1-kampioenschap van 2024 wint, aangezien hij 52 punten voorsprong heeft op de nummer twee Lando Norris, met nog zes Grand Prix-weekenden te gaan.

De titel van 2024 wordt het vierde kampioenschap op rij voor Verstappen, die de sport de afgelopen jaren domineerde.

Maar er is nu een geheim detail uit zijn contract met Red Bull naar buiten gekomen, wat een enorme impact kan hebben op de toekomst van de sport.

Helmut Marko, directeur van de Formule 1-teams van Red Bull en hoofd van de coureursopleiding, onthulde dat er een ontbindingsclausule in het contract van Verstappen is opgenomen die tot onrust heeft geleid binnen het management van het team.

“Het gevaar is er”, vertelde Marko aan sport.de.

“Max is niet het type dat de records van [Michael] Schumacher of [Lewis] Hamilton verbreekt. Als hij in de auto zit, wil hij winnen. Maar de omgeving moet wel goed zijn. Als het allemaal niet meer bij hem past, kun je van hem verwachten dat hij van de ene op de andere dag zegt: Dat is het!

“De meeste topcoureurs hebben exit-clausules die prestatiegerelateerd zijn. Max heeft er ook een. Dat betekent dat als we hem geen auto kunnen bieden waarin hij vooraan kan rijden, dat zeker iets is dat hij zal overwegen.”

Het nieuws zal Red Bull-fans zorgen baren, aangezien Verstappen onlangs in verband werd gebracht met een vertrek bij het team. Er gingen geruchten dat hij overwoog om naar Mercedes of Aston Martin te gaan.

En aangezien het team vorige maand al de legendarische Formule 1-ontwerper Adrian Newey verloor, zou het risico dat ze hun stercoureur verliezen catastrofaal kunnen zijn voor Red Bull.

Verstappen is duidelijk gefrustreerd door de prestaties van het team in de afgelopen maanden. Hoewel hij zeven van de eerste tien races van dit seizoen heeft gewonnen, is het hem sinds de Grand Prix van Spanje op 23 juni niet gelukt om nog een overwinning aan zijn seizoenstotaal toe te voegen.

“Ik zeg al weken dat we onze auto beter moeten laten presteren en iedereen in het team weet dat ook”, bekende Verstappen na de GP van Spanje.

Tot nu toe lijkt het erop dat iedereen om ons heen meer updates brengt dan wij.

Related Posts

Harry and Meghan are anticipated to lose their royal titles following the Balmoral Summit.

Prince Harry and Meghan Markle, the Duke and Duchess of Sussex, have been at the center of discussions regarding their royal titles. After relocating to the United…

“MIJN PAPA HAAT HEM” Max Verstappen kondigt aan dat Red Bull veteraan ontslaat op verzoek van Jos Verstappen voor de GP van de Verenigde Staten in 2024

In een schokkende wending in de Formule 1-wereld heeft Max Verstappen, de regerend wereldkampioen, bevestigd dat Red Bull Racing afscheid heeft genomen van de ervaren coureur Daniel…

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima reageren op gouden Marianne Vos na ‘topprestatie’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun felicitaties overgebracht aan Marianne Vos na haar indrukwekkende overwinning op het Wereldkampioenschap wielrennen. Vos, die al jarenlang een gevestigde naam…

Zilveren Lotte Kopecky klaagt over ‘onverantwoord’ stuk weg op WK gravel, mannen krijgen aanpassingen

Lotte Kopecky, de Belgische wielrenster die onlangs een zilveren medaille veroverde op het Wereldkampioenschap gravel, heeft haar zorgen geuit over een gevaarlijk stuk van het parcours. Na…

Pimp C’s Affair With Beyoncé | S3X Tape | Jay Z Took Out Pimp C

Pimp C, the iconic rapper and member of the Southern hip-hop duo UGK, left an indelible mark on the music industry before his untimely passing in 2007….

The Mummy: Resurrection

De teaser-trailer ‘The Mummy: Resurrection’ biedt een prikkelend kijkje in het spannende avontuur dat het publiek te wachten staat. The Rock schittert Jack Carter, een doorgewinterde archeoloog…

error: Content is protected !!