De vader van Max Verstappen brengt explosief nieuw interview uit te midden van twijfels over de toekomst van Red Bull

De vader van Verstappen heeft weer een explosief interview gegeven over Red Bull.

Max Verstappen left furious with FIA after controversial decision they made  during Azerbaijan GP - SPORTbible

Max Verstappen’s vader Jos heeft een explosief nieuw interview gegeven te midden van twijfels over de toekomst van zijn zoon op de lange termijn bij Red Bull.

De jongere Verstappen heeft zijn hele F1-carrière onder de Red Bull-paraplu doorgebracht, nadat hij deel uitmaakte van hun juniorsysteem voordat hij in 2015 werd getekend om voor Toro Rosso (nu RB) te rijden.

Binnen een jaar was Verstappen gepromoveerd tot het senior Red Bull-team, waarbij de ondermaats presterende Daniil Kvyat de andere kant op ging.

Tot dit jaar leek het erop dat de drievoudig wereldkampioen de rest van zijn carrière bij het team zou doorbrengen – vooral omdat hij in 2022 een nieuw zesjarig contract tekende.

Maar er was onzekerheid over zijn positie aan het begin van het seizoen 2024, waarbij Verstappen zelf beweerde dat hij Red Bull zou kunnen verlaten als de adviseur van het team, Helmut Marko, uit het team zou worden verwijderd vanwege beschuldigingen van het overtreden van het protocol tijdens het Grand Prix-weekend van Saoedi-Arabië.

De Oostenrijker, die in dienst is van het moederbedrijf van Red Bull in plaats van het raceteam, werd vrijgesproken van enig vergrijp.

Max Verstappen reveals how father Jos taught him to shun data and rely on  intuition | Formula 1®

Leden van de entourage van Verstappen voerden ook gesprekken met Mercedes over een overstap naar het team vanaf 2025, beweerde hun teambaas Toto Wolff. Maar er kwam geen overeenkomst en de Silver Arrows tekenden vervolgens Kimi Antonelli om Ferrari-gebonden Lewis Hamilton te vervangen.

Maar de contracten van de Italiaan en teamgenoot George Russell lopen eind 2025 af – wanneer het onderwerp van de toetreding van Verstappen tot het team zeker weer zal opduiken.

Er is een extra complicatie in de vorm van zijn vader Jos, die een tumultueuze relatie heeft gehad met Red Bull-baas Christian Horner en dit seizoen steeds kritischer is geworden over het team te midden van hun recente inzinking in prestaties.

Jos Verstappen, Red Bull race engineer Gianpiero Lambiase and Red Bull driver Max Verstappen pictured (

Getty)

Nu, in een gesprek met Motorsport.com, heeft de oudere Verstappen zijn bezorgdheid geuit over hun vorm en het feit dat verschillende belangrijke stafleden, waaronder technisch chef Adrian Newey, sportief directeur Jonathan Wheatley en hoofd racestrategie Will Courteney, het team verlaten.

Hij legde uit: “Ja, dit is waar ik voor gewaarschuwd heb.

“Het team zegt dan: ‘Oh, het maakt niet uit, we hebben iemand anders’. Maar er zijn nu te veel mensen die vertrekken.

“Max krijgt er elke keer vragen over, enzovoort. Dus ja, het is gewoon niet goed, wat er op dit moment gebeurt. En hij [Horner] verdoezelt het altijd.”

Max Verstappen's dad releases explosive new interview amid doubts over Red Bull future

In juni, na meer beschuldigingen van Jos dat Horner was verhuisd om hem te blokkeren van deelname aan een legends-evenement – wat Horner ontkende – maakte de Red Bull-teambaas duidelijk dat hun ruzie niets met Max te maken had.

Hij zei: “De relatie met Max is altijd erg goed en sterk geweest. Hij is onze chauffeur. Hij is degene die belangrijk is om een sterke relatie mee te hebben.

“Ik heb in het verleden nooit een probleem gehad met de vaders van onze chauffeurs. Wat de problemen van Jos ook zijn, ik heb echt niets om op te reageren.”

Related Posts

Schaatsster Antoinette Rijpma-de Jong toont kwetsbare kant: ‘Ik vond nooit dat ik dat mocht doen’

Schaatsster Aпtoiпette Rijpma-de Joпg stapte пa vijf sυccesvolle jareп eп ééп miпder seizoeп over vaп Jυmbo пaar Reggeborgh. Ze is gebraпd om op de Wiпterspeleп vaп 2026…

Verbazing over logo op blouse van Hélène Hendriks in Vandaag Inside: ‘Is dat een hakenkruis?’

Vandaag Inside trapte dierendag 2024 af met wat zoete items over geliefde viervoeters en andere beesten. Maar wat wat meer opviel, was het logo op het shirt…

Voorbeschouwing Giro dell’Emilia 2024 | Van teamgenoten naar concurrenten: duel Pogacar-Roglic in Italië!

Het WK wielrennen zit er dan toch echt op, waardoor de blikken in de wielerwereld zich gaan richten op de najaarskoersen. Het Italiaanse najaar begint zaterdag met de Giro dell’Emilia….

Kyle Rittenhouse Cancels Metal Fest Appearance Over Wokeness Concerns: “It’s Sad That Metal Went Woke Just Like That”

Iп a twist пo oпe coυld have predicted, Kyle Ritteпhoυse, the coпtroversial figυre at the ceпter of the 2020 Keпosha protests, has caпceled his mυch-aпticipated appearaпce at…

Ex-49er Colin Kaepernick stays unyielding in his quest for an NFL comeback – “You don’t just walk away”

Colin Kaepernick has been away from the NFL for more than half a decade, not signing with any team since he left the San Francisco 49ers. In…

Feds Release List Of Celebs At Diddy’s Fr3ak0ffs | Naomi Campbell, Oprah, etc

The recent release of a list allegedly linked to celebrity parties hosted by Diddy has sparked widespread curiosity and discussions, especially given the high-profile names mentioned. Among…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!