Lewis Hamilton doorbreekt de stilte over geruchten over Mercedes-ruzie nadat hij het team na de GP van Singapore heeft bekritiseerd

Lewis Hamilton heeft ontkracht dat hij ruzie had met Mercedes na de Grand Prix van Singapore.

Hamilton kwalificeerde zich op de derde plaats op het Marina Bay Street Circuit, een positie vóór teamgenoot George Russell .

Maar de zevenvoudig wereldkampioen was de enige coureur in de top 10 die de race op zachte banden startte, terwijl de rest van de grid op medium banden stond.

Hamilton moest ook aanzienlijk eerder dan zijn rivalen voor harde banden naar binnen, maar werd toch nog ingehaald door Russell toen die voor harde banden naar binnen kwam.

Bovendien verloor de Brit nog eens twee plaatsen aan Oscar Piastri en Charles Leclerc, waardoor hij op de zesde plaats eindigde.

Hamilton verklaarde tijdens een persconferentie na de Grand Prix dat hij had aangedrongen op mediums, maar dat het team had besloten hem op zachte banden te zetten.

Hij voegde eraan toe dat hij ‘ zo boos ‘ was toen hij erachter kwam dat de andere teams voor mediums hadden gekozen.

Dat leidde tot geruchten over mogelijke ontevredenheid tussen de Silver Arrows en de 39-jarige, die het team aan het einde van het seizoen zal verlaten om bij Ferrari te gaan rijden.

Maar Hamilton vertelt nu via Instagram het ware verhaal van de gebeurtenissen.

Hij schreef : “Het komende weekend ligt in het teken van de training voor de volgende race.

“Ik weet dat er veel gepraat is over de laatste en onze strategie in Singapore die gewoon niet werkte. Als dat gebeurt, is het normaal om gefrustreerd te zijn en is het voor mij makkelijk om in die frustratie te praten.

Lewis Hamilton op de foto na de GP van Singapore -

“We wisten dat het een gedurfde en riskante zet was om op zachte banden te beginnen, maar wel een die ons een voorsprong kon geven bij de start en ik ging uiteindelijk akkoord met die aanbeveling. We hebben ook verkeerd ingeschat wat anderen zouden doen.

“Maar vergis je niet, het gaat goed met het team. Zoals bij alle succesvolle partnerschappen heb je naast hoogtepunten ook dieptepunten.

“Wij zijn niet bang voor lastige gesprekken en uitdagende momenten, daarom hebben we samen zoveel bereikt.

“We steunen elkaar allemaal tot het einde. Het is allemaal liefde. Tot ziens in Austin.”

Lewis Hamilton's Mercedes-teamradio zegt alles na nachtmerrie GP van Azerbeidzjan

Lewis Hamilton’s Mercedes-teamradio deed het verhaal na een zware Grand Prix van Azerbeidzjan.

De zevenvoudig wereldkampioen kwalificeerde zich zaterdag als zevende, maar Mercedes besloot hem een ​​motorstraf te geven en hij zakte tien plaatsen terug.

Hamilton startte vanuit de pitstraat op een set medium banden, maar had moeite om de auto’s voor hem in te halen.

De Brit klaagde regelmatig over de prestaties van de banden. Hij vermoedde dat de oppervlaktetemperatuur de belangrijkste reden was waarom hij niet dicht genoeg bij de auto’s voor hem kon komen.

Het werd een enorm frustrerende middag voor Hamilton, die net als de rest van het veld een poging deed om de coureur in één keer te stoppen, maar weinig vooruitgang boekte.

Er kwam echter een soort redding toen Carlos Sainz en Sergio Perez laat in de race crashten, waardoor Hamilton naar de negende plaats steeg.

Maar het was verre van een ideaal weekend voor een coureur die twee van de voorgaande vijf races had gewonnen. Hamilton vertelde op de teamradio dat hij zijn rijstijl volledig moest aanpassen om wielspin te voorkomen vanwege de lage temperaturen van de banden.

Na de race spraken zowel zijn race-engineer Peter Bonnington als teambaas Toto Wolff met Hamilton om hun frustraties te uiten over het verloop van de race.

Wolff zei : “Lewis, goed dat je het tot het einde hebt gehaald. Het was een horrorrace. Ik kan me er zo goed in verplaatsen, we kunnen ons er allemaal in verplaatsen. We hebben nu tenminste de penalty genomen. Laten we verder gaan.”

Hoewel er na de geblokte vlag geen radio-uitzending van Hamilton is opgenomen, zei hij wel tegen Bonnington nadat de virtuele safetycar het circuit opkwam: “Ik ga helemaal niets zeggen, want weet je wat?”

Lewis Hamilton verbreekt stilte na overwinning Belgische GP na diskwalificatie George Russell

Lewis Hamilton heeft voor het eerst gereageerd op zijn overwinning in de Grand Prix van België, nadat Mercedes-teamgenoot George Russell werd gediskwalificeerd.

Russell kwam in Spa-Franchorchamps aanvankelijk als eerste over de finish, vóór Hamilton, dankzij een succesvolle one-stop-strategie.

Hamilton maakte een two-stop nadat hij het grootste deel van de race aan kop had gelegen voor zijn tweede stop, en kwam in de laatste fase dichter bij zijn teamgenoot, maar kon hem niet passeren. Oscar Piastri van McLaren finishte vlak achter hen op de derde plaats.

Na de race gaf de zevenvoudig wereldkampioen aan dat zijn banden in beide stints ‘ prima ‘ aanvoelden. Dit was een indicatie dat hij het gevoel had dat hij met één stop de race had kunnen winnen.Lewis Hamilton - GettyLewis Hamilton bekritiseert beslissing van Mercedes die hem 'verbijsterd' achterliet in uiterst ongemakkelijk nieuw interview na GP van Singapore

 

Related Posts

‘Serieuze’ Max Verstappen F1-stopdreiging terwijl Helmut Marko kritiek levert op ‘dubbele standaarden’ van FIA

De wereld van Formule 1 is opgeschud door recente opmerkingen van regerend kampioen Max Verstappen, die hintte op de mogelijkheid om de sport te verlaten te midden…

Lewis Hamilton: Mercedes-technische problemen achter de mislukking van de F1-kwalificatie

Lewis Hamilton legde uit dat een van de meest uitdagende jaren voor zijn Mercedes-ingenieurs de oorzaak is van hun kwalificatieproblemen tijdens het Formule 1-seizoen van 2024. Hamilton…

Chris Hemsworth, Elsa Pataky Byron Bay neighbour Ohana house to break property records

If you want to be neighbours with the Hemsworth clan, Aussie vendors say it comes with an unexpected twist. Here’s why. The Hemsworths have been drawn into…

Chris Brown & Ugo Mozie Stun at Amiri’s Menswear Show in Paris – See Their Iconic Looks!

No matter how often Los Angeles-based stylist, activist, and designer – Ugo Mozie stuns in newsworthy fashion, he seems to never run out of style statements. Ugo has mastered the art…

Schumacher benadrukt Norris’ belangrijkste kwaliteiten om Verstappen te verslaan voor de titel

Michael Schumacher identificeert kwaliteiten die McLaren’s Lando Norris kunnen helpen Max Verstappen te verslaan en dit jaar kampioen te worden In een zeldzame openbare verklaring na zijn…

Nog altijd kiest McLaren voor Norris én Piastri: ‘Werken met principes, niet met regels’

Teamorders? Fred Vasseur trekt een wenkbrauw op, denkt even na en haalt adem. Maar de Ferrari-teambaas houdt zich in. “Ik kan het beste maar even niks zeggen.”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!