Fans geloven dat Max Verstappen het slachtoffer is van de vloek van Leeds United

Max Verstappen beleeft momenteel een van zijn zwaarste periodes in de Formule 1, nadat hij in de laatste acht races geen overwinning had behaald. Dit kan echter niet alleen de schuld zijn van Red Bull, de coureur of de concurrentie.

Max Verstappen news: Red Bull driver met with boos from British GP crowd  after qualifying spin - GPFans.com

Volgens een theorie die op sociale media circuleert, is de Nederlandse coureur het laatste slachtoffer van de Leeds United-vloek, een overtuiging die door veel supporters van de club wordt aangehangen.

Aan de vooravond van de Grand Prix van Groot-Brittannië poseerde Verstappen voor een foto met vier spelers van Leeds United, die momenteel uitkomen in de Championship (het tweede niveau van het Engelse voetbal).

Sindsdien is de drievoudig wereldkampioen er niet in geslaagd om een overwinning te behalen in de zeven races die volgden op zijn ontmoeting met de Leeds-spelers, met slechts drie podiumplaatsen in die tijd.

In het licht van de worstelingen van Verstappen en Red Bull, hebben fans deze foto opnieuw opgedoken en een oude legende rond de historische Britse voetbalclub teruggebracht.

Sinds de vorige eeuw geloven Leeds United-supporters in een vloek die alleen maar werd versterkt door Don Revie, die de club van 1961 tot 1974 leidde.

Leeds United visit Red Bull Racing at the British GP - Leeds United

De vermeende vloek zou de carrière van doelman Dick Thornton hebben doen ontsporen, die voor het seizoen 1925 van Leeds naar Burnley werd overgebracht. Thornton kreeg zes doelpunten tegen in zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe team en speelde nooit meer.

RBR Daily on X: "Max Verstappen with a few Leeds United players! Red Bull  recently took a minority ownership of the football club.  https://t.co/kxe42mba9o" / X

Bijna een eeuw later tekende Leeds United de Japanse speler Yosuke Ideguchi na zijn indrukwekkende prestatie op het WK 2018, maar een reeks blessures deed zijn carrière ontsporen en bezoedelde zijn tijd bij de club.

Ondanks de vermeende pech die het team Max Verstappen heeft gebracht, blijft de Nederlandse coureur aan de top van het F1-coureurskampioenschap, met een voorsprong van 52 punten op Lando Norris (McLaren) met nog zes races te gaan.

Related Posts

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima reageren op gouden Marianne Vos na ‘topprestatie’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun felicitaties overgebracht aan Marianne Vos na haar indrukwekkende overwinning op het Wereldkampioenschap wielrennen. Vos, die al jarenlang een gevestigde naam…

Zilveren Lotte Kopecky klaagt over ‘onverantwoord’ stuk weg op WK gravel, mannen krijgen aanpassingen

Lotte Kopecky, de Belgische wielrenster die onlangs een zilveren medaille veroverde op het Wereldkampioenschap gravel, heeft haar zorgen geuit over een gevaarlijk stuk van het parcours. Na…

Pimp C’s Affair With Beyoncé | S3X Tape | Jay Z Took Out Pimp C

Pimp C, the iconic rapper and member of the Southern hip-hop duo UGK, left an indelible mark on the music industry before his untimely passing in 2007….

The Mummy: Resurrection

De teaser-trailer ‘The Mummy: Resurrection’ biedt een prikkelend kijkje in het spannende avontuur dat het publiek te wachten staat. The Rock schittert Jack Carter, een doorgewinterde archeoloog…

“I’d have been there, I’d have been raising the award if it hadn’t been for the injury”: Angel Reese goes ballistic as Caitlin Clark poses with the ROTY award.

Angel Reese goes ballistic as Caitlin Clark poses with the award. Chicago Sky rookie Angel Reese recently opened up about her season, expressing her belief that she…

Spider-Man 4: Miles Morales

Spider-Man 4: Miles Morales | Full Teaser Trailer (2025)   In Spider-Man 4: Miles Morales (2025), the teaser trailer kicks off with New York City in its…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!