Verstappen krijgt steun om F1 te verlaten vanwege sancties van FIA

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft zijn steun uitgesproken voor Max Verstappen, die na zijn laatste conflict met de FIA ​​de sport zal verlaten.

Verstappen krijgt steun om F1 te verlaten vanwege sancties van FIA

Verstappen, die eerder al zijn frustraties over bepaalde aspecten van de sport uitte, gaf aan dat de straf voor zijn taalgebruik tijdens het weekend van de Grand Prix van Singapore invloed zou kunnen hebben op zijn toekomst.

 

Verstappen kreeg een taakstraf opgelegd nadat hij tijdens de persconferentie van de coureurs in Singapore het f-woord had gebruikt. Deze beslissing zorgde voor ophef in de paddock.

Hoewel hij tot 2028 onder contract staat bij Red Bull, heeft de regerend wereldkampioen er geen geheim van gemaakt dat hij er niet op uit is om records te breken in de sport.

Verstappen houdt vol dat hij niet mikt op het recordaantal F1-wereldkampioenschappen (7)

De F1-toekomst van Max Verstappen

Toen Ralf Schumacher in gesprek met Sky Germany werd gevraagd naar de toekomst van de Nederlander, gaf hij toe dat het hem niet zou verbazen als Verstappen er eerder dan verwacht een punt achter zou zetten, vooral als de spanningen met de FIA ​​blijven oplopen.

“Op dit moment zie ik hem bij Red Bull, maar dat hangt er natuurlijk vanaf of de auto weer goed genoeg wordt en of hij weer kan winnen, want dat wil hij. Hij wil absoluut winnen”, aldus Schumacher.

Verstappens passie voor racen, en niet zozeer voor de Formule 1 zelf, wordt vaak genoemd als reden waarom de Nederlandse coureur op de lange termijn geen toekomst in de sport heeft.

Ondanks dat hij het huidige tijdperk domineert, heeft Verstappen herhaaldelijk aangegeven dat zijn droom om wereldkampioen te worden al is vervuld en dat alles wat daarbovenop komt, mooi meegenomen is.

Ralf Schumacher zou kunnen zien dat Verstappen de Formule 1 verlaat

“Overigens vertrouw ik erop dat hij zal stoppen als de situatie escaleert”, voegde Schumacher toe.

“Omdat hij onafhankelijk is, heeft hij genoeg geld.

“Hij heeft er vaak over gesproken dat hij niet voor altijd in de Formule 1 wil blijven, dus ik zou het niet uitsluiten.”

Verstappen zelf gaf dit al aan nadat hij door de FIA ​​was gestraft. Toen hem werd gevraagd of hij in de Formule 1 wilde blijven, zei hij dat beslissingen als deze “onmiskenbaar mijn toekomst bepalen”.

De Nederlander liet tijdens de Grand Prix van Nederland vorige maand al weten dat hij al halverwege zijn carrière is. Hij uitte daarbij zijn zorgen over de toenemende eisen die de steeds langer wordende kalender van de sport stelt.

Verstappen werd eerder al in verband gebracht met een overstap naar Aston Martin

Heeft Verstappen een toekomst buiten Red Bull?

Schumacher reageerde ook op geruchten over andere teams die mogelijk in de race zouden zijn voor Verstappen, mocht hij ooit overwegen om Red Bull te verlaten. Hij wees daarbij op de interesse van Mercedes en Aston Martin.

“Vanuit een sportief oogpunt is het interessant. Natuurlijk is de uitspraak van Mercedes, ‘Hier is altijd een plek voor jou,’ duidelijk.

“En ik geloof dat Aston Martin en Adrian Newey ook erg geïnteresseerd zijn in hem, omdat ze weten wat hij kan”, concludeerde Schumacher.

Hoewel Verstappen zich in eerste instantie vooral richt op het behalen van meer wereldtitels met Red Bull, is een vroegtijdig pensioen niet langer ondenkbaar, aangezien de spanningen tussen de coureur en de FIA ​​blijven toenemen.

Related Posts

Le match revanche pour le titre de champion des poids lourds Oleksandr Usyk-Tyson Fury est prévu pour le 21 décembre

Oleksandr Usyk a renforcé sa prétention au titre de meilleur gros boxeur de l’ère en battant Tysop Fury pour toutes les billes des poids lourds. (Photo de…

Verstappen reageert op exit Ricciardo: ‘Houd je hoofd omhoog, vriend’

Met het vertrek van Daniel Ricciardo bij Visa RB moet Max Verstappen afscheid nemen van een van zijn beste vrienden op de grid. De Nederlandse kampioen was…

Robin Hood: Principe dei ladri (1991)

“Robin Hood: Prince of Thieves”, uscito nel 1991, è un film d’avventura epico che reinventa il classico racconto del leggendario fuorilegge. Diretto da Kevin Reynolds, il film…

» George Russell admet que « les McLaren étaient dans une autre catégorie » lors d’une performance ultra-impressionnante au GP de Singapour

Au cours d’un week-end riche en rebondissements et en rebondissements inattendus, George Russell, le pilote britannique de Mercedes, a reconnu avec franchise la domination de l’équipe McLaren…

BREAKING: Angel Reese reveals her true feelings after Chicago Sky fires coach Teresa Weatherspoon. Sky rookie addressed rumors that Weatherspoon is fired because coach played a big part in Reese’s stat padding that led to team’s losses.

Weatherspooп’s dismissal sparks emotioпal respoпse from Chicago Sky star. Aпgel Reese Opeпs Up Aboυt the Impact of Weatherspooп’s Leadership Amid Departυre(AP Photo/Charles Rex Arbogast)LAPRESSE It was a…

Alex Pereira a-t-il battu le record de Francis Ngannou en matière de coup le plus puissant ? Comparaison des scores PowerKube de « Poatan » et « The Predator »

Alex Pereira et Fraпcis Ngapпoυ sont sans doute deux des boxeurs les plus percutants des sports de combat et sont connus pour leur incroyable puissance de frappe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!