Lewis Hamilton bekritiseert beslissing van Mercedes die hem ‘verbijsterd’ achterliet in uiterst ongemakkelijk nieuw interview na GP van Singapore

Lewis Hamilton is ‘boos’ en ‘verbijsterd’ door een beslissing die Mercedes nam tijdens de GP van Singapore, waarbij Hamilton van de derde naar de zesde plaats op de grid zakte.

Lewis Hamilton - Getty

Lando Norris won de Singapore op overtuigende wijze, ondanks dat hij iets te dicht bij de muren kwam. Max Verstappen wist zijn schade te beperken door als tweede over de finish te komen.

Het werd echter een rampzalige Grand Prix voor de man die achter de twee coureurs aan de leiding reed, aangezien Hamilton Oscar Piastri , Charles Leclerc en zijn teamgenoot George Russell in de race voorbij zag komen.

Lewis Hamilton bekritiseert beslissing van Mercedes die hem 'verbijsterd' achterliet in uiterst ongemakkelijk nieuw interview na GP van Singapore

Hamilton was de buitenbeentje aan de voorkant van de grid, aangezien hij de race begon op zachte banden, terwijl de coureurs om hem heen voor medium banden kozen.

Door deze beslissing moest Hamilton aanzienlijk eerder dan zijn concurrenten naar de pits. In de laatste fase van de race moest hij het opnemen tegen auto’s met veel snellere banden.

F1 Singapore GP: Lewis Hamilton FURIOUS as Mercedes error causes major setback - GPFans.com

Tijdens een toespraak op een evenement van Petronas na de race , hield Hamilton geen blad voor de mond en bekritiseerde hij de strategie van Mercedes, terwijl hij naast Russell zat.

“De avond ervoor hadden ze al gezegd dat ze de auto’s wilden splitsen, ik was er een beetje verbaasd over”, legt hij uit.

Hamilton is in de kwalificatie voor 2024 al overtuigend met 13-5 verslagen door Russell. Het feit dat de 39-jarige op de grid zelfs voor zijn teamgenoot stond, maakte de beslissing nog verbijsterender.

“Ik begrijp het als George [Russell] zich goed gekwalificeerd heeft en ik Q3 niet haal of zoiets, maar we zaten er zo dichtbij dat het voor mij niet logisch was.

“Ik heb zo hard als ik kon gevochten om op de medium band te mogen rijden, maar het team bleef voorstellen dat ik op de zachte band zou starten en toen ze de bandenmatten eraf haalden, zat iedereen op de mediums… Ik was zo boos,” voegde hij toe.

Hamilton gaat nu zijn laatste zes races als Mercedes rijden, nadat hij in februari een verrassende overstap naar Ferrari aankondigde.

Mercedes vervangt Hamilton door de 18-jarige Kimi Antonelli, nadat het een ambitieuze transfer van Verstappen misliep.

Related Posts

“HIJ HEEFT HET NIET MIS” Lewis Hamilton VERDEDIGT Max Verstappen na FIA’s penaltygrap!!

In een onverwachte wending heeft zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton zijn oude rivaal Max Verstappen verdedigd, na de vurige opmerkingen van de Nederlandse coureur over de recente…

Lando Norris reageert GESCHOKT op Max Verstappens dreigement om F1 te verlaten na controversiële taakstraf voor grof taalgebruik

In een verbluffende wending van gebeurtenissen binnen de wereld van Formule 1, lopen de spanningen op nu regerend kampioen Max Verstappen zijn frustratie heeft geuit over een…

FIA dagvaardt Max Verstappen voor raad van toezicht wegens overtreding van strenge nieuwe regels in Singapore Formule 1

De wereld van Formule 1 is geschokt door de recente aankondiging dat regerend kampioen Max Verstappen is opgeroepen door de raad van toezicht van de FIA. De…

Norris reageert op ‘oneerlijke’ snelste ronde Ricciardo

Lando Norris had de snelste ronde en dus het extra WK-punt in handen, totdat Daniel Ricciardo er met een late stop nog eens goed voor ging zitten….

McLaren’s ILLEGALE AUTO ONTHULD: Teams roepen op tot ONMIDDELLIJKE actie!

In een schokkende ontwikkeling heeft de FIA ontdekt dat de auto van McLaren niet voldoet aan de technische voorschriften, wat heeft geleid tot oproepen van andere teams…

Trolls blast woпky tattoo & υrge the cυstomer to ‘sυe the tattoo parloυr’

PEOPLE are υrgiпg those who waпt tattoos to be carefυl of the parloυrs they go to after oпe persoп revealed their “bad lookiпg” iпk. A tattoo is…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!