Red Bull-coureur ‘zal waarschijnlijk worden ontslagen na GP van Singapore’, vervanger ‘al geregeld’

Red Bull-coureur ‘zal waarschijnlijk worden ontslagen na GP van Singapore’, vervanger ‘al geregeld’

Een populaire Formule 1-coureur zou zijn stoeltje kunnen verliezen, en de verandering zou mogelijk vóór de Grand Prix van Singapore plaatsvinden.

De race om het F1-kampioenschap voor coureurs en constructeurs wordt dit weekend voortgezet met de GP van Singapore op zondag op het Marina Bay Street Circuit.

McLaren staat nu voor het eerst in tien jaar bovenaan in het constructeursklassement, na de verbluffende overwinning van Oscar Piastri op de straten van Bakoe.

 

Het Britse team staat nu op 476 punten, op de voet gevolgd door Red Bull Racing (456) en Ferrari (425).

De voorsprong van Max Verstappen op de ranglijst werd afgelopen weekend verkleind. De Red Bull-ster staat nu op 313 punten, gevolgd door Lando Norris van McLaren (254) en Charles Leclerc van Ferrari (235).

Het gaat niet goed bij Red Bull Racing en er wordt nu beweerd dat er veranderingen komen bij zusterteam Visa Cash App RB [VCARB], dat ook het eigen Oostenrijkse conglomeraat Red Bull is.

Ervaren F1-journalist Roger Benoit beweert [via AutoRacing1] dat de GP van Singapore de laatste race van Daniel Ricciardo met VCARB zou kunnen zijn, waarbij reservecoureur Liam Lawson van Red Bull Racing hem zal vervangen.

“De carrière van Daniel Ricciardo zou hier in Singapore kunnen eindigen, na 257 races en 8 overwinningen”, schreef Benoit in Blick.

“Racing Bulls [VCARB] heeft de optie op de Nieuw-Zeelander Liam Lawson uitgeoefend [22].”

Hoewel verschillende andere media inmiddels hebben beweerd dat Lawson Ricciardo gaat vervangen, zijn er tegenstrijdige berichten over wanneer de wisseling van de wacht zou kunnen plaatsvinden.

De Nederlandse journalist Rick Winkelman schreef in Ziggo Sport dat Lawson dit weekend voor VCARB in Singapore zou kunnen rijden.

“Ik heb van verschillende mensen begrepen dat Liam Lawson zeker in Singapore zal rijden”, schreef hij.

Volgens tegenstrijdige berichten wordt Ricciardo pas na de GP van Singapore vervangen, terwijl Lawson tijdens de vier weken durende pauze voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten op 20 oktober zal worden ingezet.

Ondertussen beweren andere media dat Red Bull wellicht wacht tot het seizoen van 2025 om Lawson binnen te halen.

Red Bull-adviseur Helmut Marko werd specifiek gevraagd naar de plannen voor de coureursbezetting van VCARB en vertelde Viaplay: “We hebben een idee, maar we moeten wachten tot Singapore.

“Het is nog september, maar vanuit Singapore zullen we een precies idee hebben. Het zal vrij duidelijk zijn wat er met de tweede zetel gaat gebeuren.”

Nadat hij in 2014 Sebastian Vettel had verslagen, werd Ricciardo hoofdcoureur bij Red Bull Racing. In 2016 kreeg hij gezelschap van Verstappen.

Hij verliet het team in 2018 om bij Renault te gaan rijden, met latere periodes bij McLaren en AlphaTauri, voordat hij later terugkeerde bij Red Bull bij VCARB voor het seizoen van 2024.

De Australiër staat momenteel 14e in het coureursklassement, met 12 punten dit seizoen – tien minder dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda.

Related Posts

Red Bull gedwongen tot last-minute wijziging over menselijke problemen voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore, nu recente problemen aan het licht komen

Red Bull gedwongen tot last-minute wijziging over menselijke problemen voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore, nu recente problemen aan het licht zijn gekomen Red Bull Racing…

McLaren zou gedwongen kunnen worden tot grote veranderingen aan de auto, nu de FIA ​​maatregelen overweegt nu er een nieuwe verklaring is vrijgegeven

De FIA ​​heeft een nieuwe verklaring vrijgegeven over het controversiële achtervleugelontwerp van McLaren, ondanks dat dit na de Grand Prix van Bakoe volledig legaal werd geacht. McLaren stond…

Aston Martin’s DROOM met Adrian Newey VERPLETTERD door verborgen RAMPEN!

Aston Martin’s ambities om een topteam te worden in de Formule 1 hebben een zware klap gekregen door een reeks verborgen problemen die recentelijk aan het licht…

FIA onderzoekt McLarens ‘mini-DRS’ na zege in Azerbeidzjan

De FIA heeft bevestigd dat ze ‘momenteel data en aanvullend bewijs’ onderzoekt van de Grand Prix van Azerbeidzjan, nadat McLarens zogenaamde ‘mini-DRS-systeem’ de aandacht trok. Oscar Piastri’s overwinning in Bakoe bracht…

Dwayne ‘The Rock’ Johnson Reflects on WWE Contract Negotiations: “I Demanded Double What Steve Austin Earned”

The Rock has looked back oп a coпtract пegotiatioп period with Viпce McMahoп aпd how he felt that he was worth doυble what Steve Aυstiп was makiпg…

ENORME BOM VOOR MCLAREN NU FIA NIEUW BEWIJS ONTHULD DAT ALLES ZAL VERANDEREN! | F1 NIEUWS

De spanning bij McLaren is tot een hoogtepunt gekomen na de onthulling van nieuw bewijs door de FIA dat de toekomst van het team drastisch kan beïnvloeden….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!