Verstappen stelt doelen voor Singapore vast en voorspelt ‘niet ons gemakkelijkste weekend’ voor Red Bull

SINGAPORE, SINGAPORE - 19 SEPTEMBER: Max Verstappen van Nederland en Oracle Red Bull Racing

Max Verstappen hoopt op een beter weekend in Singapore dan in 2023, waar Red Bull een van hun zwaarste wedstrijden speelde in een overigens dominant jaar. De Nederlander erkent echter dat de aard van het circuit nog steeds een uitdaging kan zijn voor de RB20.

Có thể là hình ảnh về 2 người, xe đạp và văn bản

In een seizoen waarin hij een recordaantal van 19 overwinningen behaalde in 23 Grands Prix, behaalde Verstappen zijn slechtste resultaat van vorig jaar op het Marina Bay Street Circuit, waar de wereldkampioen op de vijfde plaats eindigde tijdens het zwaarste weekend van het seizoen voor het team.

LEES MEER: Verstappens race-engineer Lambiase staat op het punt promotie te maken in de herstructurering van Red Bull na het vertrek van Wheatley

Toen hem echter voorafgaand aan het evenement van 2024 werd gevraagd of hij er vertrouwen in heeft dat het deze keer beter zal gaan, legde Verstappen uit: “Ik weet dat het niet ons gemakkelijkste weekend zal worden, absoluut niet.

“Maar je analyseert de race die je vorig jaar deed – [er waren] een paar dingen die beter hadden gekund. Dat is wat we dit weekend gaan proberen te doen.

“Ik verwacht niet dat het plotseling een van onze sterkste weekenden wordt, maar ik hoop alleen dat wat we in Bakoe hebben gedaan de auto wat meer heeft gestabiliseerd – dat was positief, en hopelijk kunnen we daarop voortbouwen en hier rondkijken. Het is wat hobbeliger dan Bakoe, maar hopelijk kan de auto het aan.”

BAKU, AZERBEIDZJAN - 15 SEPTEMBER: Max Verstappen uit Nederland rijdt in de (1) Oracle Red Bull

Verstappen hoopt dat de vooruitgang die het team in Azerbeidzjan heeft geboekt, ook in Singapore kan worden voortgezet

Red Bull kampte de afgelopen races met problemen met de RB20, waardoor Verstappen sinds de Grand Prix van Spanje in juni geen overwinning meer heeft behaald.

Op de vraag welke problemen zich de vorige keer in Azerbeidzjan voordeden en zich mogelijk ook in Singapore zouden kunnen voordoen, zei de 26-jarige: “Onze auto is over het algemeen niet zo goed op hobbels en stoepranden, en dat is natuurlijk wat we hier hebben, dus we moeten proberen dat een beetje te stabiliseren.”

WAT U MOET WETEN: De belangrijkste feiten, statistieken en weetjes voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore van 2024

Verstappens uitdagende weekend op de locatie in 2023 zorgde ervoor dat hij Q3 in de kwalificatie net miste. Toen hem werd gevraagd of hij er vertrouwen in heeft dat hij deze keer de cut haalt, antwoordde hij: “Dat hoop ik wel, ja.

“Maar als ik er een getal op plak, weet ik niet waar ik moet beginnen. Ik heb er vertrouwen in dat we het beter kunnen doen dan vorig jaar, maar tegelijkertijd is de concurrentie natuurlijk een stuk beter geworden. Ik mik absoluut op Q3 en we zullen zien waar we eindigen.”

SINGAPORE, SINGAPORE - 19 SEPTEMBER: Max Verstappen van Nederland en Oracle Red Bull Racing

Verstappen blijft de leiding nemen in het kampioenschap, ondanks dat hij sinds de Grand Prix van Spanje in juni geen overwinning meer behaalde

Ondanks dat hij de afgelopen weekenden geen overwinning behaalde, staat Verstappen nog steeds bovenaan het coureursklassement met een voorsprong van 59 punten op zijn naaste uitdager Lando Norris. Red Bull is ondertussen ingehaald in de strijd om P1 bij de constructeurs, met McLaren die nu 20 punten voorstaat.

Met nog zeven races te gaan, werd Verstappen gevraagd of hij zich mentaal voorbereidt op een gevecht tot het einde, of dat hij er vertrouwen in heeft dat Red Bull de vorm weer terug kan vinden.

HET IS RACEWEEK: 5 verhaallijnen waar we naar uitkijken voor de Grand Prix van Singapore in 2024

“Het is geen mentale voorbereiding, ik wil gewoon de auto sneller maken en een betere balans vinden”, gaf Verstappen toe. “Als ik dat met het team voor elkaar krijg, weet ik dat we weer heel competitief kunnen zijn, en dat is het enige wat ik kan doen.

“Dat is geen geheim. We moeten gewoon wat meer performance vinden en ons leven wat makkelijker maken.”

Related Posts

Henry Cavill Tops Grindr’s Hottest Men of 2023 List

Ever siпce he stepped foot iп the Hollywood eпtertaiпmeпt iпdυstry iп 2001 with a role iп the film Lagooпa, Heпry Cavill has hardly ever missed a chaпce to…

MALIBU HORROR STORY (2024)

MALIBU HORROR STORY (2024) New Thriller   Segue un gruppo di investigatori dilettanti del paranormale che creano un documentario su quattro adolescenti scomparsi dal 2012, un caso…

FIA donderdag persconferentie – Singapore

DEEL EEN – Valtteri BOTTAS (Kick Sauber), George RUSSELL (Mercedes), Oscar PIASTRI (McLaren) V: Laten we beginnen met de winnaar van afgelopen weekend. Oscar, het was een…

Zack Snyder’s Justice League: Part 2

De Elseworlds-banner van het DC Universe is bedoeld om te worden gebruikt als een manier om films en shows uit te brengen zonder dat ze aan de…

Justice League di Zack Snyder: Parte 2

Il banner Elseworlds della DC Universe è pensato per essere utilizzato come un modo per distribuire film e spettacoli senza che siano necessariamente legati alla linea temporale…

Prince Harry expresses that Meghan Markle shares many qualities with his mother, Princess Diana, while also expressing disappointment that his family fails to recognize the similarities between the two.

Prince Harry has often drawn parallels between his wife, Meghan Markle, and his late mother, Princess Diana. Despite his deep conviction about their similarities, Harry has expressed…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!