McLaren zou gedwongen kunnen worden tot grote veranderingen aan de auto, nu de FIA ​​maatregelen overweegt nu er een nieuwe verklaring is vrijgegeven

De FIA ​​heeft een nieuwe verklaring vrijgegeven over het controversiële achtervleugelontwerp van McLaren, ondanks dat dit na de Grand Prix van Bakoe volledig legaal werd geacht.

McLaren stond opnieuw op de hoogste trede van het podium in Azerbeidzjan, toen Oscar Piastri de overwinning pakte, voor Charles Leclerc van Ferrari, die de eerste fase van de race leidde.

McLaren could be forced into major change to car with the FIA considering  action as new

Leclerc, die algemeen bekend staat als de beste coureur in Bakoe, wist Piastri bij te houden nadat hij was ingehaald en reed gedurende het grootste deel van de resterende ronden nog maar op een seconde van de Australiër.

Ondanks een recht stuk van 2,2 kilometer en met behulp van DRS (Drag Reduction System) kon Leclerc Piastri niet passeren. Piastri leek een duidelijk voordeel te hebben op het rechte stuk.

Na de race kwamen er beelden naar buiten van de achtervleugel van Piastri, waarop te zien was hoe de DRS-klep op het lange rechte stuk openging.

McLaren could be forced into major change to car with the FIA considering  action as new statement released

DRS wordt geactiveerd als een achtervolgende auto zich binnen een seconde van de voorganger bevindt. Dit helpt bij het inhalen door een klep in de achterspoiler van de auto te openen. Hierdoor wordt de luchtweerstand verminderd en kan de topsnelheid hoger zijn.

Piastri had als kopman geen last van DRS, maar de flexibele flap hielp de McLaren-coureur waarschijnlijk wel bij het verdedigen van Leclerc.

De beelden zorgden voor ophef in de Formule 1-gemeenschap. Velen eisten dat McLaren zou worden onderzocht vanwege hun ‘flexi-wing’. Beide McLaren-auto’s werden echter na de race door de FIA ​​als legaal beschouwd.

McLaren to impose team orders on Piastri in Norris F1 title hunt |  RacingNews365

De regels en voorschriften van de FIA ​​zijn vaak onduidelijk en een teambaas heeft zich afgevraagd of er een uitgebreid onderzoek moet komen naar het huidige ontwerp van McLaren.

Een teambaas vertelde aan Autosport : “Aero-elasticiteit is al vele, vele jaren een factor en zelfs als een vleugel de FIA-test doorstaat, blijven de regels heel duidelijk: het onderdeel mag niet zo ontworpen zijn dat het buigt.

“We zien dat extremiteiten weer worden uitgebuit, en ik denk dat het aan de FIA ​​is om te beslissen of dat oké is.”

Het lijkt erop dat de anonieme baas zijn zin krijgt, want de FIA ​​heeft een verklaring over McLaren uitgegeven waarin staat dat ze onmiddellijk actie kunnen ondernemen tegen het team.

McLaren could be forced into major change to car with the FIA considering  action as new statement released

De verklaring luidt: “De FIA ​​houdt nauwlettend toezicht op de flexibiliteit van de carrosserie van alle auto’s en behoudt zich het recht voor om teams te verzoeken om op elk moment tijdens het seizoen wijzigingen aan te brengen. Als een team echter alle afbuigingstesten met succes doorstaat en zich aan de regelgeving en technische richtlijnen houdt, wordt ervan uitgegaan dat ze volledig voldoen en worden er geen verdere maatregelen genomen. De FIA ​​bekijkt momenteel gegevens en eventueel aanvullend bewijsmateriaal dat is voortgekomen uit de Baku GP en overweegt verzachtende maatregelen voor toekomstige implementatie. Dit is onderdeel van het standaardproces bij het controleren van de technische legaliteit en de FlA behoudt de bevoegdheid om indien nodig tijdens het seizoen wijzigingen in de regelgeving door te voeren.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat een winnend team halverwege het seizoen een aspect van hun auto moet veranderen. Ferrari moest in 2019 namelijk hun motor aanpassen, wat hun voortgang volledig in de war schopte.

Max Verstappen en Lando Norris - Getty

Max Verstappen en Lando Norris – Getty

Als er actie wordt ondernomen, zou dat perfect nieuws kunnen zijn voor Max Verstappen , die zijn voorsprong in het kampioenschap opnieuw zag afnemen door Lando Norris.

De Red Bull-coureur heeft 313 punten, terwijl Norris op de tweede plaats staat met 254 punten.

Related Posts

Aston Martin’s DROOM met Adrian Newey VERPLETTERD door verborgen RAMPEN!

Aston Martin’s ambities om een topteam te worden in de Formule 1 hebben een zware klap gekregen door een reeks verborgen problemen die recentelijk aan het licht…

FIA onderzoekt McLarens ‘mini-DRS’ na zege in Azerbeidzjan

De FIA heeft bevestigd dat ze ‘momenteel data en aanvullend bewijs’ onderzoekt van de Grand Prix van Azerbeidzjan, nadat McLarens zogenaamde ‘mini-DRS-systeem’ de aandacht trok. Oscar Piastri’s overwinning in Bakoe bracht…

Dwayne ‘The Rock’ Johnson Reflects on WWE Contract Negotiations: “I Demanded Double What Steve Austin Earned”

The Rock has looked back oп a coпtract пegotiatioп period with Viпce McMahoп aпd how he felt that he was worth doυble what Steve Aυstiп was makiпg…

ENORME BOM VOOR MCLAREN NU FIA NIEUW BEWIJS ONTHULD DAT ALLES ZAL VERANDEREN! | F1 NIEUWS

De spanning bij McLaren is tot een hoogtepunt gekomen na de onthulling van nieuw bewijs door de FIA dat de toekomst van het team drastisch kan beïnvloeden….

EU SOU A LENDA 2: Paciente Zero (2024)

O aguardado filme EU SOU A LENDA 2: Paciente Zero está prestes a chegar às telonas, trazendo de volta Will Smith como Robert Neville em uma nova…

Van Helsing 2 (2025) – Primeiro Trailer | Hugh Jackman

O primeiro trailer de Van Helsing 2 já chegou, prometendo uma nova aventura épica com Hugh Jackman reprisando seu icônico papel como o caçador de monstros. Com…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!