Hoe Max Verstappen nu de volgende op Aston Martins boodschappenlijstje zou kunnen zijn

Adrian Newey, Aston Martin.

Adrian Newey heeft getekend bij Aston Martin. Het is een grote stap voorwaarts voor Lawrence Stroll.

De komst van Adrian Newey naar Aston Martin is een groot statement van Lawrence Stroll, een statement dat de ernst van zijn onderneming onderstreept.

Na maanden van speculatie nadat zijn vertrek bij Red Bull Racing werd bevestigd, heeft Adrian Newey zijn handtekening gezet onder een nieuwe, langetermijndeal bij het steeds indrukwekkender wordende Aston Martin-team.

Adrian Newey tekent de kers op de taart voor Lawrence Strolls investeringen

Het voormalige Jordan/Force India-team heeft de afgelopen vijf jaar een lange, lange weg afgelegd. Sinds de toenmalige coureur Sergio Perez het team medio 2018 tot surseance van betaling dwong, is het team door een opwaartse trend gegaan die zelfs even uit de hand liep aan het begin van 2023, toen de AMR23 een van de snelste auto’s op de grid bleek te zijn.

Sinds hij de leiding over het team nam en de Racing Point-entiteit creëerde, voordat hij evolueerde naar Aston Martin voor het seizoen van 2021, is teameigenaar Lawrence Stroll begonnen met het verbeteren van de infrastructuur en faciliteiten die beschikbaar zijn op Silverstone. Bovendien heeft hij een exclusieve motorleveringsdeal van Honda vanaf 2026 veiliggesteld, waarbij de Japanse fabrikant van F1-deelname heeft geleid tot een splitsing tussen het team en Red Bull, aangezien Milton Keynes is overgestapt op een eigen motorfabrikant.

Honderden miljoenen zijn geïnvesteerd in de voormalige fabriek in Jordan, die nu onherkenbaar is als een strak, futuristisch technologieterrein waar alle denkbare faciliteiten beschikbaar zijn voor de medewerkers op locatie.

Voeg daar een ultramoderne windtunnel aan toe die in gebruik wordt genomen om vóór de start van het Formule 1-seizoen van 2025 operationeel te zijn, en het is duidelijk dat het nog maar een paar maanden duurt voordat Stroll zijn innerlijke Star Wars-fan kan kanaliseren en de fabriek kan uitroepen tot “de ultieme kracht in het (F1-)universum”.

Maar het hebben van de allerbeste uitrusting maakt nog geen wereldkampioen, en Stroll heeft geprobeerd het allerbeste personeel binnen te halen dat hij kon krijgen in zijn poging om de status quo te verstoren. Het aantrekken van Dan Fallows als technisch directeur, hem weghalen bij Red Bull net na de start van de huidige grondeffectregels, bleek effectief om zijn team te helpen zich vorig jaar bij de strijd aan te sluiten, voordat het zich dit seizoen vestigde in het hogere middenveld, net achter de vier leidende teams.

Maar om echt betrokken te raken bij de leidende strijd, wordt Aston Martin een aantrekkelijk voorstel voor de slimste en beste F1-coureurs. Hoewel het veiligstellen van de handtekeningen van Sebastian Vettel en Fernando Alonso als coureurs grote successen waren/zijn beide F1-wereldkampioenen niet langer op het hoogtepunt van hun kunnen. Nu de line-up van coureurs voor de toekomst veilig is met Alonso en Lance Stroll, was het dus logisch om achter een aantal van de leidende technische staf van F1 aan te gaan, aangezien het onbenutte potentieel binnen de faciliteiten van Aston Martin nu het punt bereikt waarop het kan worden aangeboord.

Twintig jaar geleden probeerden Christian Horner, Dany Bahar en Dietrich Mateschitz Adrian Newey te verleiden om de gevestigde teams te verlaten waar hij zo lang had gewerkt. Zijn lange, succesvolle periode bij Williams en McLaren leidde uiteindelijk tot een contract bij het brutale, opkomende Red Bull-team.

Het was destijds een enorme deal, aangezien Red Bull nog niet werd gezien als de serieuze race-entiteit die het echt was en nu is. Maar binnen een paar seizoenen was Red Bulls technische bekwaamheid gegroeid tot het punt waarop overwinningen haalbaar werden en, niet lang daarna, titels – de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Stroll bevindt zich nu in de positie waarin Red Bull zich 20 jaar geleden bevond. Alle investeringen, alle verbeteringen, alle nieuwe infrastructuur – door iemand als Newey met zijn ongelooflijke staat van dienst te strikken, kunnen alle resterende zwakheden eenvoudig worden geïdentificeerd en gedicht. Honda-motoren en door Newey gecontroleerde auto-ontwerpen staan ​​al geruime tijd aan de top, en de aantrekkingskracht van een nieuwe uitdaging voor Newey is misschien wel het laatste puzzelstukje dat het Silverstone-team nodig heeft om het leidende licht van de F1 te worden.

Inhoud gaat hieronder verder

Ook bemoedigend voor Newey is het feit dat Stroll duidelijk bereid is om geld uit te geven om te krijgen wat hij wil, aangezien de Canadees heeft geprobeerd om nog meer leden van Red Bull’s technische staf over te nemen, aangezien Pierre Waché en Enrico Balbo ook op zijn boodschappenlijstje stonden – toenaderingspogingen die door de twee mannen werden afgewezen omdat ze liever loyaal bleven aan Horner.

Wie zou er, met zijn gloednieuwe, ultramoderne fabriek en windtunnel tot zijn beschikking en de aantrekkingskracht van een nieuwe uitdaging, wedden dat Newey Aston Martin niet kan helpen bij het creëren van auto’s die niet alleen dapper met de rest kunnen concurreren, maar ook de snelste zijn in de Formule 1?

Maar Newey kopen betekent niet dat je kampioenschappen koopt. De komst van zulke kennis en ervaring zal Aston Martin ongetwijfeld voorzien van het inzicht dat het nodig heeft, en het betekent ook dat er geen excuses meer zijn om je achter te verschuilen als het team de komende jaren niet presteert. In dit opzicht blijven de coureurs een vraagteken.

Fernando Alonso, zo ongelooflijk getalenteerd en onvermoeibaar als hij is, wordt 45 jaar oud in 2026, het eerste jaar van de nieuwe regelgeving. Kan de Spanjaard de biologie blijven tarten en op zijn best racen tegen aanzienlijk jonger talent, terwijl hij een nieuw record probeert te vestigen door een titel te winnen twee decennia na zijn laatste? De geschiedenisboeken suggereren van niet.

Lance Stroll is misschien een solide middenvelder en staat dit jaar dichter bij Alonso dan vorig jaar, maar heeft nooit de vonk van genialiteit laten zien die de allerbesten kenmerkt – zoals de man in de andere Aston Martin dat zo vaak heeft laten zien. Zet hem tegenover een Max Verstappen of Charles Leclerc en het is moeilijk om een ​​scenario te bedenken waarin Stroll als winnaar uit de bus komt.

Maar de komst van Newey verandert de aantrekkelijkheid van het Aston Martin-project als geheel, voor iedereen. Terwijl Alonso en Vettel naar het team gingen als een soort gezellige pensioneringsgig, betekent de combinatie van alle bovenstaande factoren dat Aston Martin plotseling een zeer aantrekkelijk voorstel wordt voor coureurs die misschien ook een frisse start overwegen en kampioenschappen willen.

Iemand als Max Verstappen, misschien? Er is dit jaar veel te doen geweest over zijn relatie met Red Bull, na de breuk in de relatie tussen zijn vader (als onderdeel van zijn managementteam) en teambaas Christian Horner. Hoewel er pleisters zijn geplakt om de vrede te bewaren, is het duidelijk dat de band niet meer zo onwrikbaar is als vroeger, ook al zijn de gemelde contractontsnappingsclausules voorlopig opgeruimd.

Verstappen heeft aangegeven dat hij wacht om te zien of de nieuwe regels hem aanspreken om door te gaan in de F1, maar hij is vastberaden in zijn standpunt dat hij dichter bij het einde van zijn F1-carrière is dan bij het begin. Aangezien toonaangevende coureurs regelmatig voorbehouden in hun contracten hebben met betrekking tot de prestaties van de auto, is het niet onmogelijk om je voor te stellen dat Verstappen dergelijke clausules heeft die hem toestaan ​​om te vertrekken als Red Bull er niet in slaagt een auto te leveren die aan bepaalde minimumnormen voldoet.

Maar als Verstappen besluit om Red Bull op een gegeven moment te verlaten, of zijn contract tot het einde uitzit, zou Aston Martin dan zijn volgende bestemming kunnen zijn? Geef Newey een paar jaar om impact te maken op de richting van Aston Martin, wacht tot Alonso verdergaat of met pensioen gaat, en schuif gewoon over om zich te herenigen met de Newey/Honda-combinatie die hem de afgelopen jaren zoveel heeft gegeven – het pad lijkt zichzelf bijna te schrijven.

Het zou vooral interessant zijn om te zien of Stroll bereid is zijn eigen zoon opzij te schuiven om Verstappen binnen te halen, mocht de Nederlandse coureur er op de een of andere manier in slagen om beschikbaar te zijn voor de Formule 1 van 2026.

Geef uw mening.Sluit je aan bij de enthousiaste F1-fans en deel je gedachten in de reacties.
Lees alle 81 reacties

Denk eens aan hoe Newey historisch gezien zo bedreven is gebleken in het omarmen van nieuwe regels in dominante machines, zoals met de McLaren MP4/13 uit 1998, de Red Bull RB5 uit 2009 (zelfs al werd de auto verslagen in de strijd om de titel) of de RB18 uit 2022. Zijn inbreng in de AMR26 uit 2026 kan op dit moment niet worden onderschat.

Een Verstappen/Alonso-combinatie in zo’n auto zou een combinatie zijn die het waard is om te bekijken – box office-entertainment als twee alfa-coureurs het tegen elkaar opnemen om geschiedenis te schrijven voor een team dat in het verleden weinig succes heeft gehad. Is dat iets wat Lawrence Stroll zou kunnen weerstaan, en hoe onwrikbaar is zijn geloof in zijn zoon als Verstappen beschikbaar zou worden?

Daarnaast zijn er de afgelopen 12 maanden nieuwe investeerders bij Aston Martin gekomen en wordt het passievolle project dat begon als een manier om Lance’s carrière te bevorderen, steeds duidelijker. Zal familie op de eerste plaats komen voor Lawrence als Formule 1-grootheid lonkt?

Related Posts

𝐏𝐢𝐫𝐚𝐭𝐞𝐬 𝐎𝐟 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐢𝐛𝐛𝐞𝐚𝐧 𝟔

Bereid je voor op een verraderlijk nieuw avontuur met onze nieuwste, door fans gemaakte concepttrailer voor ‘Pirates of The Caribbean 6: Davy Jones Resurrection’. De trailer dompelt…

Rapper Quavo surprised girlfriend Saweetie with a new Bentley as an anniversary gift

Iп a graпd gestυre of love aпd holiday spirit, Migos rapper Qυavo left faпs iп awe as he sυrprised his girlfrieпd with a lυxυrioυs early Christmas gift—a…

THE BATMAN Part II – First Trailer (2025) Robert Pattinson Returns

Tras el rotundo éxito de “The Batman” de 2022, los fans han esperado con impaciencia cualquier noticia sobre el próximo capítulo de la aventura de Robert Pattinson…

Liberando a Fúria: Teaser de Logan 2 promete ação intensa!

O teaser de Logan 2: A Batalha Final do Wolverine foi finalmente lançado, prometendo uma conclusão épica para a jornada do icônico personagem interpretado por Hugh Jackman. Este novo…

Amber Alert (2024) Official Trailer – Hayden Panettiere, Tyler James Williams

O trailer oficial do thriller “Amber Alert”, previsto para 2024, acaba de ser revelado e já promete uma experiência cinematográfica intensa e cativante. Este filme traz os…

Logan 2: A Batalha Final do Wolverine – Teaser Trailer – Hugh Jackman

O teaser de Logan 2: A Batalha Final do Wolverine foi finalmente lançado, prometendo uma conclusão épica para a jornada do icônico personagem interpretado por Hugh Jackman. Este novo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!