Ingenieur Lambiase onthulde plotseling de reden voor het weigeren van Ferrari en het loyaal blijven aan Verstappen, tot verrassing van veel mensen

De naam Gianpiero Lambiase stond deze week volop in de belangstelling in de Formule 1, omdat de Britse ingenieur naar verluidt een aanbod van Ferrari heeft ontvangen.

Lambiase is sinds 2016 de rechterhand van Max Verstappen, maar kreeg onlangs de kans om van team te wisselen en met Lewis Hamilton bij Ferrari te werken.

Het Italiaanse team wil graag een belangrijke troef toevoegen aan hun jacht om Hamilton te helpen een achtste wereldkampioenschap te winnen. Lambiase is een sleutelfiguur geweest in het succes van Red Bull en is momenteel hoofd race engineering bij het team uit Milton Keynes.

Ferrari kreeg uiteindelijk een duidelijk ‘nee’ van Lambiase en naar verluidt heeft hij onlangs zijn contract met Red Bull verlengd.

Dit is een belangrijke beslissing voor Red Bull, aangezien verwacht wordt dat ook andere belangrijke coureurs het team zullen verlaten na het vertrek van Adrian Newey en Jonathan Wheatley.

Maar Lambiase koos ervoor om te blijven en bleef loyaal aan Verstappen en Red Bull. Verstappen heeft herhaaldelijk gezegd dat hij in de toekomst graag met Lambiase zou willen werken – het duo heeft een sterke relatie opgebouwd en samen drie F1-titels gewonnen.

Natuurlijk waren er af en toe verhitte publieke discussies, zoals bij de Grand Prix van Hongarije in juli, maar volgens beide partijen zijn zulke momenten noodzakelijk voor succes.

Red Bull biedt kansen
Maar waarom besloot Lambiase om bij Red Bull te blijven? Allereerst speelde de nauwe band en samenwerking met Verstappen zeker een rol.

Zo’n grote verandering vereist een reset voor alle partijen en Lambiase moet eerst wennen aan de nieuwe omgeving ÉN aan de bestuurder. Het duurt vaak even voordat teamleden gewend zijn.

Ondanks zijn Italiaanse roots heeft Lambiase zijn hele leven in het Verenigd Koninkrijk gewoond. Een verhuizing naar Italië zou dus een belangrijke beslissing zijn.

Maar Lambiase zal vooral kijken naar kansen binnen Red Bull. Met het vertrek van sleutelfiguren als Newey en Wheatley bij het team, komen er belangrijke posities vrij. Wheatley heeft de rol van sportief directeur op zich genomen en Helmut Marko heeft aangegeven dat het team die positie over een aantal mensen zal verdelen.

Er gaan geruchten dat Lambiase de kans krijgt om op te klimmen op de Red Bull-ladder, terwijl de voorwaarden van zijn contract ook aanzienlijk zijn verbeterd.

Het is geen verrassing dat Lambiase zijn verblijf bij Red Bull heeft verlengd. Hij werkt met een wereldkampioen die hij goed kent, terwijl er binnen het bedrijf nieuwe uitdagingen op de ervaren engineer wachten.

Hoewel een overstap naar Ferrari een unieke kans zou bieden, heeft Lambiase laten zien dat hij geniet van het leven bij Red Bull. Dat heeft hem doen besluiten om voorlopig bij de regerend kampioen te blijven.

Related Posts

(VIDEO) Katt Williams Drops Bombshell Evideпce of Diddy aпd Beyoпcé’s Secret Activities…

In a whirlwind of speculation and intrigue, Cat Williams, the comedian known for his candid insights and controversial takes, may be poised to unravel one of the…

Not leaving Tiger Woods ‘alone’, Rory McIlroy speaks out to end allegations of discord with the 48-year-old golfer

Rory McIlroy Ends Alleged Beef With Tiger Woods by Protecting Him From ‘Greed’ Allegations   The golf world has no shortage of topsy-turvy news right now, especially…

THE RITUAL 2 — Official AI Trailer (2024)

Het langverwachte vervolg op de horrorhit ‘The Ritual’ uit 2017 zal het publiek opnieuw angst aanjagen. De officiële trailer voor ‘The Ritual 2’, gepland voor release in…

Mike Tysoп-Jake Paυl, Katie Taylor-Amaпda Serraпo II reporté au 15 novembre – The Riпg

Mike Tysop et Jake Paυl poursuivront leur célèbre combat de пovelty. Most Valυable Promotioпs a annoncé que l’événement précédemment reporté… En savoir plus Le premier combat de…

Henry Cavill Proves That Even Superman Can Struggle With Body Image

NυrPhoto//Getty Images Heпry Cavill strυggled with his body image at a yoυпg age. “I was a chυbby kid,” he says iп the пew Meп’s Health cover story. Eveп Sυpermaп—Sυpermaп!—caп…

PERRY STUNNING Katy Perry fans say she’s ‘aging backwards’ as star shows off abs and QR code back tattoo at MTV VMAs with Orlando Bloom

KATY Perry has showп off her very fit figυre while walkiпg oп the MTV VMAs black carpet with her hυsbaпd Orlaпdo Bloom. Oп Wedпesday, the Fireworks hitmaker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!