Marko onthult mogelijke reden voor kloof van 22 seconden tussen Verstappen en Norris

Red Bull’s motorsportadviseur Helmut Marko besprak wat er mogelijk mis kon gaan met Max Verstappen om 22,896 seconden achter Lando Norris te finishen.
Tijdens het 15e raceweekend van het seizoen op Circuit Zandvoort verbrak Lando Norris niet alleen het tot dan toe onbetwiste record van Max Verstappen, maar liet hij ook McLaren’s dominante prestatie zien.
Hoewel hij aan het begin van de race een positie verloor aan de drievoudig wereldkampioen, haalde Lando Norris de Nederlander langzaam weer in en toen hij hem inhaalde, verdween hij in de verte en passeerde de finishlijn 22,896 seconden voor Verstappen.

Relieved Marko reveals deciding factor in Verstappen and Norris battle |  RacingNews365
In een gesprek met Sky Deutschland na de race gaf Helmut Marko toe dat Red Bull “het tempo helemaal niet kon bijhouden.” Om de dominantie verder te benadrukken, zette Norris zelfs de snelste ronde van de race neer in de laatste ronde met 43 ronden oude harde banden.

Marko explains 'alarming' gap between Verstappen and Norris | RacingNews365
Hoe kon hij plotseling zoveel sneller zijn dan de Nederlander en Red Bull? Helmut Marko onthulde dat er op het laatste moment een verandering in de set-up van de auto van de 26-jarige was voor meer downforce.
“We moeten ook niet vergeten dat de laatste stint van Sergio Perez sneller was dan die van Max. Ze reden met verschillende setups.”
“Misschien was het niet de juiste keuze om Max meer downforce te geven, omdat we niet snel genoeg waren qua topsnelheid en het ons niet hielp in de bochten. Er is nog veel werk te doen, en dit geeft stof tot nadenken.”

In een gesprek met ServusTV wees de 81-jarige erop dat de banden van Verstappens auto veel sneller verslechteren dan die van Norris. De Red Bull-coureur had echter misschien dichter bij de Brit aan de leiding kunnen eindigen als hij het had geprobeerd, maar het had op dat moment geen zin om te pushen.
“Het grote probleem was de bandenslijtage. Hij begon te glijden en kon niet meer pushen. Maar uiteindelijk controleerde hij natuurlijk de kloof naar achteren. Vooraan had hij geen kans.”

“We worden duidelijk verslagen, dus dat is alarmerend. Ik denk wel dat het deels aan de baan lag. Het had ook te maken met de relatief lage temperatuur.”

“En het was interessant dat Piastri na de pitstop ongeveer hetzelfde tempo reed als Lando en dat er niets werkte toen hij vastzat achter Charles Leclerc. Helaas was dat niet het geval bij Lando toen hij Max inhaalde.”

Related Posts

The Mummy Resurrection

THE MUMMY 4: Resurrection (2024)   La Mummia è un film d’azione-avventura americano del 1999 scritto e diretto da Stephen Sommers. È un remake del film omonimo…

THE SKY HAS FALLEN The Sun erupted in the third quarter to throttle the Chicago Sky 87-54 on Thursday night. Sky’s promising season ends without a playoff berth. Now the hard part begins.

The Chicago Sky’s promisiпg seasoп eпds withoυt a playoff berth. Now the hard part begiпs. This wasп’t the way the Chicago Sky plaппed oп eпdiпg the first…

Logan 2 – Primer tráiler | Hugh Jackman y Dafne Keen

El primer tráiler de Logan 2 ha sido lanzado, prometiendo una continuación intensa y emotiva de la historia de Wolverine. Hugh Jackman regresa como Logan, mientras que Dafne Keen…

Tarzán (2025) – Primer tráiler | Dwayne Johnson, Scarlett Johansson

El primer tráiler de Tarzán ha sido revelado, prometiendo una nueva y emocionante interpretación de la clásica historia. Con Dwayne Johnson interpretando a Tarzán y Scarlett Johansson como Jane,…

CINCUENTA SOMBRAS 4: Avance de la venganza (2024) Con Dakota Johnson y Luke Grimes

El avance de CINCUENTA SOMBRAS 4: Avance de la venganza ha sido revelado, prometiendo una continuación intensa y apasionante de la exitosa franquicia. Con Dakota Johnson regresando como Anastasia…

𝗔𝗭𝗥𝗔𝗘𝗟 𝗧𝗿𝗮𝗶𝗹𝗲𝗿 (𝟮𝟬𝟮𝟰)

El tráiler de AZRAEL ha sido revelado, prometiendo una emocionante nueva aventura que cautivará a los espectadores. Con una atmósfera intrigante y visuales impactantes, esta película se adentra en…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!