Oud-teamgenoot van Lewis Hamilton beweert dat Formule 1 ‘geen eerlijke sport’ is

Valtteri Bottas vergeleek Formule 1 met de wielersport en benadrukte hoe een goede auto een coureur een groot voordeel kan bieden.

Net als elke andere coureur heeft Lewis Hamiltons ex-teamgenoot Valtteri Bottas een paar hobby’s naast racen. Bottas is een gepassioneerd wielerliefhebber en onlangs deelde hij het verschil tussen wielrennen en Formule 1. Hij benadrukte de nadelen die Formule 1 met zich meebrengt in vergelijking met wielrennen, wat in zijn ogen bevooroordeeld is.

Valtteri Bottas interviewde ooit een wielrenner die vroeger voor het Jaguar F1-team werkte. Hij zei dat in de Formule 1 de auto 90% van het verschil maakt, terwijl de coureur 10% is. Aan de andere kant is het in het wielrennen bijna het tegenovergestelde, de vaardigheden en inspanning van de renner zijn veel belangrijker dan de motor zelf. Bottas suggereerde echter niet dat de 10% die de coureur in de Formule 1 bijdraagt ​​onbelangrijk is. Hij bedoelde dat zowel de auto als de coureur cruciaal zijn en dat je beide nodig hebt om te winnen.

Formule 1 is voor 90 procent de auto, voor 10 procent de coureur, wielrennen is bijna precies andersom. Hij zei niet dat die 10 procent die de coureur meebrengt minder belangrijk is, want zonder het geheel win je natuurlijk niet.

Valtteri Bottas zei op Pitlane Life Lessons

f8259995604342ac866f6c2540b4724f.jpg (867×648)

Bottas vond het erg verfrissend dat het in de wielersport alleen afhing van de vaardigheden en inzet van de renners, en niet alleen van de uitrusting. In de Formule 1 is succes afhankelijk van een goede auto en een sterk team, waardoor de sport oneerlijk aanvoelt vanwege ongelijke middelen. Dit maakt de wielersport eerlijker vergeleken met de Formule 1, aldus de 10-voudig GP-winnaar.

Dus voor mij is dat echt verfrissend, want zoals je al zei met Formule 1, heb je de auto nodig, heb je het team nodig als je wilt slagen. En het is geen eerlijke sport, dat is zeker .

Valtteri Bottas toegevoegd

Valtteri Bottas ‘houdt ervan’ zichzelf uit te dagen in de Formule 1

Valtteri Bottas stelde dat in F1 een coureur net zo belangrijk is als de auto. De prestaties van de auto zijn belangrijk, maar de vaardigheden en inspanningen van de coureurs spelen een cruciale rol in het succes. Bottas doet mee aan races omdat hij van uitdagingen houdt, waarbij iedereen begint met dezelfde kansen om te slagen. De sport draait niet alleen om het hebben van de beste uitrusting, maar ook om hoe goed elke coureur presteert. Dit maakt de competitie spannend voor de coureurs en fans om naar te kijken.

Valtteri Bottas (via IMAGO)
En ja, uiteraard spelen machines nog steeds een rol, maar dat is ook de reden dat ik zo graag aan dit soort evenementen meedoe en mezelf uitdaag. Ik heb namelijk het gevoel dat aan de start vrijwel iedereen, min of meer, dezelfde kans heeft om te winnen of goed te presteren.

aldus Valtteri Bottas.

Zeker, in de Formule 1 moet de kwaliteit van de auto passen bij de vaardigheden van de coureur. Anders dan in het wielrennen, waar een ervaren wielrenner kan winnen met een gemiddelde fiets, spelen de prestaties van de auto een cruciale rol bij het bepalen van succes.

Related Posts

Deion Sanders Hails Shohei Ohtani as the Michael Jordan and Tom Brady of Baseball

Scott Polacek X Featυred Colυmпist IVSeptember 25, 2024 Johп McCoy/Getty Images Deioп Saпders is a Pro Football Hall of Famer aпd also played iп Major Leagυe Baseball,…

Shohei Ohtani inches closer to MLB history with 47th stolen base as 50-50 chase continues

Shohei Ohtani inches closer to MLB history with 47th stolen base as 50-50 chase continues – Source: Imagn Shohei Ohtani’s chase for the elusive 50-50 club (50…

Ohtani Makes MLB History with 45 Homers, 45 Stolen Bases

  Sports Sep 7, 2024 13:56 (JST) Los Aпgeles, Sept. 6 (Jiji Press)–Los Aпgeles Dodgers pheпom Shohei Ohtaпi oп Friday became the first ever Major Leagυe Baseball player…

Angels Manager Has Blunt Summary of His Role in Wooing Shohei Ohtani to Re-Sign

Sep 3, 2024; Anaheim, California, USA; Los Angeles Dodgers designated hitter Shohei Ohtani (17) flips his bat as he is given an intentional walk in the tenth…

Shohei Ohtani melts MLB fans’ hearts with ‘adorable’ first pitch involving his dog Decoy at Los Angeles Dodgers game

Ohtani revealed the trick was three weeks in the making MLB superstar Shohei Ohtani enjoyed another historic night at the ballpark on Wednesday – but was overshadowed…

Shohei Ohtani Won’t Be Honored by Angels in Return to Stadium After Dodgers Contract

Zach BacharCoпtribυtor ISeptember 4, 2024 Christiaп Peterseп/Getty Images Shohei Ohtaпi woп’t receive aпy ackпowledgemeпt from the Los Aпgeles Aпgels wheп he retυrпs to Aпgel Stadiυm as a…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!