George x Kimi: 2025 Driver Line-up aangekondigd

Voornaamst

Maak kennis met… Andrea Kimi Antonelli en George Russell .

Vandaag maakt het team de coureursbezetting voor 2025 bekend. De 18-jarige Italiaan Kimi sluit zich aan bij de meervoudig Grand Prix-winnaar George die volgend seizoen achter het stuur zal kruipen.

Kimi zal de overstap maken van F2 naar het juniorenprogramma van het team, net als een zekere George Russell, die in 2019 de overstap maakte naar F1 na een fantastische periode van twee jaar als junior bij ons.

Toto zei het volgende over de aankondiging: “Onze coureurs voor 2025 combineren ervaring, talent, jeugd en pure snelheid.

“We zijn enthousiast over wat George en Kimi het team brengen, zowel als individuele coureurs als als partnerschap.

“Onze nieuwe line-up is perfect om het volgende hoofdstuk in ons verhaal te openen. Het is ook een bewijs van de kracht van ons juniorenprogramma en ons geloof in talent van eigen bodem.

“George heeft bewezen dat hij een van de allerbeste coureurs ter wereld is. Hij is niet alleen snel, consistent en vastberaden, maar heeft zich ook ontwikkeld tot een sterke leider binnen het team.

“Kimi heeft consequent het talent en de snelheid laten zien die nodig zijn om te concurreren aan de top van onze sport. We weten dat het weer een grote stap omhoog zal zijn, maar hij heeft ons dit jaar geïmponeerd tijdens zijn F1-tests en we zullen hem bij elke stap in het leerproces ondersteunen.

“In George heeft hij een ervaren teamgenoot van wie hij kan leren en zijn vak kan aanscherpen. Ik heb er vertrouwen in dat beiden een grote bijdrage zullen leveren terwijl we momentum blijven opbouwen en vooraan in het veld blijven vechten.”

George ‘enthousiast’ om samen te werken met getalenteerde Kimi

George sloot zich in 2017 aan bij het juniorenprogramma van het team en zijn snelle opmars in de eenzitterklasse leverde hem in zijn eerste seizoen al de GP3- en F2-kampioenschappen op.

Na drie jaar bij Williams te hebben gefloten – waaronder een indrukwekkende cameo voor Mercedes in Bahrein in 2020 – werd hij in 2022 gepromoveerd tot partner van Lewis, met zijn eerste F1-overwinning in datzelfde jaar tijdens de Grand Prix van São Paulo.

Hij voegde toe: “Ik ben erg enthousiast om met Kimi samen te werken voor 2025. Zijn record in de juniorenformule is formidabel en zijn promotie is echt verdiend.

“Hij is een fantastisch jong talent en een mede-afgestudeerde van ons juniorprogramma. Ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn eigen reis te gebruiken om Kimi te begeleiden bij zijn overstap naar de Formule 1.

“Ik weet hoeveel steun Lewis voor mij was tijdens mijn tijd als junior coureur en sinds ik zijn teamgenoot ben. Ik heb zoveel van hem geleerd en ik hoop een soortgelijke rol voor Kimi te spelen.

“Als team bouwen we aan een hoop positieve dynamiek richting volgend jaar. We blijven vooruitgang boeken op het goede spoor en werken hard om alle stukjes op hun plek te krijgen om te vechten voor wereldkampioenschappen.

“We zijn bezig met een heel opwindende reis. Ik heb er vertrouwen in dat Kimi en ik het team vooruit kunnen blijven stuwen en kunnen helpen de belofte die we laten zien waar te maken.”

M349706

F1 bereiken is een droom – Kimi

Kimi’s razendsnelle opkomst in de lagere regionen van de motorsport leidde ertoe dat hij in 2019 op 12-jarige leeftijd toetrad tot het juniorenprogramma van het team.

Na grote successen in de karting, waaronder de titels van het FIA Karting European Championship en de WSK Euro Series, stapte hij over naar de eenzitters, waar hij in 2022 zowel de ADAC- als de Italiaanse Formule 4-titel veroverde, voordat hij in 2023 het Formula Regional European Championship won.

De Italiaan maakte de overstap naar FIA Formule 2 voor 2024 en heeft dat uitstekend gedaan. Hij heeft dit seizoen tot nu toe twee overwinningen behaald, waaronder een indrukwekkende Feature Race in Boedapest.

“Het is een geweldig gevoel om te worden aangekondigd als Mercedes-fabriekscoureur naast George voor 2025”, aldus Kimi.

“De F1 bereiken is een droom die ik al had toen ik een kleine jongen was; ik wil het team bedanken voor de steun die ze me tot nu toe in mijn carrière hebben gegeven en het vertrouwen dat ze in me hebben getoond. Ik leer nog steeds veel, maar ik voel me klaar voor de kans.

“Ik ga me concentreren op beter worden en het leveren van de best mogelijke resultaten voor het team.

“Ik ben ook erg enthousiast om Georges teamgenoot te worden. Hij heeft net als ik het juniorenprogramma van het team doorlopen en is iemand voor wie ik enorm veel respect heb.

“Hij is supersnel, een meervoudig Grand Prix-winnaar en heeft mij al geholpen om beter te worden als coureur. Ik kijk ernaar uit om van hem te leren en samen te werken om op het circuit te presteren.”

Markus Schäfer, Non-Executive Chairman & Mercedes-Benz AG CTO, voegde toe: “Het is een spannende tijd voor het team, aangezien we onze coureursbezetting voor 2025 onthullen. Volgend jaar beginnen we aan het volgende hoofdstuk in ons verhaal en we hebben een fantastisch partnerschap om dat te doen.

“George heeft zich als meervoudig Grand Prix-winnaar ontwikkeld tot een topcoureur. Het was een genoegen om te zien hoe hij door de gelederen van het juniorenprogramma van het team kwam, zichzelf de afgelopen jaren in de Formule 1 vestigde en een leider binnen het team werd.

“Kimi is, net als George en Lewis, een van onze eigen talenten met een veelbelovende toekomst. Zijn record op juniorenniveau is ongelooflijk indrukwekkend en zijn pure snelheid is duidelijk te zien. Ik kan niet wachten om hem volgend jaar in een racestoel te zien en zijn opperste talent te zien schitteren in een Mercedes F1-auto.”

Related Posts

Lara Croft: Tomb Raider – First Trailer (2025) Emilia Clarke, Angelina Jolie

De gezichten van de beroemde vliegenier Lara Croft zullen blij zijn! De eerste versie van de Tomb Raider-reboot, gepland voor 2025, is zojuist onthuld en belooft een…

Max Verstappen blikt vooruit naar Singapore: “We gaan de goede richting uit”

Red Bull Content Pool Na een bijzonder moeilijk raceweekend in Azerbeidzjan volgt er komend weekend al de GP van Singapore. Ondanks de tegenvallende resultaten in de straten…

VIDEO: CAITLIN CLARK & TEAMMATES DESTROYED ANGEL REESE INFRONT OF SHAQUILLE O’NEAL

The Chicago Sky are takiпg oп the Iпdiaпa Fever oп Friday пight iп aп importaпt matchυp with playoff implicatioпs. However, NBA legeпd Shaqυille O’Neal stole the spotlight before tip-off dυe to his wardrobe choice. Before Aпgel Reese aпd Caitliп…

Angel Reese opens up about her marriage goals: “I want to have kids, but I still want to keep playing.”

Angel Reese, a standout college basketball player and national champion, recently opened up about her future aspirations, particularly her marriage goals and balancing a family with her…

Verstappen verdedigt grove taal op boordradio: ‘We zijn toch niet vijf jaar oud?’

Getty Images Volgens Max Verstappen moeten coureurs gewoon kunnen blijven vloeken over de boordradio. FIA-president Mohammed Ben Sulayem uitte onlangs zijn zorgen over alle scheldwoorden die tijdens…

BREAKING: Angel Reese goes ballistic as ESPN set the record straight with their final WNBA rookie rankings and recognized CC as ROTY.

Aпgel Reese goes ballistic as ESPN set the record straight with their fiпal WNBA rookie raпkiпgs aпd recogпized CC as ROTY. Iп a thrilliпg momeпt for basketball…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!